BestoftheWest.reismee.nl

Dag 14 Een scheur in de aarde, Grand Canyon

Vanmorgen zijn we heel erg vroeg opgestaan. Om 05.30 uur stonden we al bij de benzinepomp om wat te eten te halen en om de tank vol te gooien. We wilde Sunset zien. Die hebben we gezien. Prachtig was het. De Rotsformaties waren zo rood ! Zo donker rood. De lucht had alle kleuren van de regenboog ! Het is hier ook zo helder !

Om 07.15 uur reden we de poort binnen van het Grand Canyon National Park. Ik denk dat iedereen wel een beeld heeft van de Grand Canyon. Nou vergeet het maar, het is veeeeeeel groter ! Wat een enorm gat is het zeg ! SUPER SUPER groot! Sommige stukken liggen wel 10 mijl uit elkaar ! Om nog niet te spreken over de diepte... De colorado rivier zagen we stromen op ongeveer 1895 meter diepte !!!
Ook in het Grand Canyon NP, rijden shuttle bussen. Deze bussen brengen je naar ieder Vieuw punt. Het ene punt is nog mooier dat het andere ! Een ware belevenis! Super mooi.

Ook wil ik wel vertellen dat in bijna nu alle parken waar we geweest zijn, de Rangers, zijn ze zo verschrikkelijk vriendelijk. Ze vertellen alles wat je wilt weten. Ze beantwoorden al je vragen en al begrijp je het niet proberen ze het op een andere manier te vertellen ! Zijn echt super geschikte mensen. Ze zijn ook zo enthousiast met hun werk bezig, daar kunnen ze bij staatsbosbeheer nog een puntje aan zuigen!

Na het NP zijn we in zuiderlijke richting gereden richting Flagstaff en via het Slide rock State Park naar Sedona. Hier slapen we vanavond en morgen vertrekken we voor een korte rit van slechts 200 km naar Scottsdale. Hier gaan we lekker relaxen ennuh..... Shoppen.

We zijn er vandaag ook achter gekomen dat als je in een restaurant eet in Amerika en je zegt dat je het niet lekker vind, dat vinden ze niet leuk! Als je dan vervolgens op de eindrekkening zegt ' de tip die erop staat, mag je er af halen, want het was niet goed !' Nou dan gaan ze helemaal stuiteren. Goed, je moet alles mee maken. Overigens heb ik die tip ook niet betaald !

ER STAAN OOK WEER NIEUWE FOTO's OP. O.A. Van ZION en Grand Canyon !!!

Hermien

Hey vakantiegangers !

Wat een prachtige mooie foto's, kan me voorstellen dat nu je het zo in het echt ziet, het zeker een enorm GAT is, geweldig gewoon !
Lekker genieten nog maar hoor, en veel plezier bij het shoppen..

Janny

Ja dit is de enige plek op de wereld die zelfs mij stil kreeg...

marian en wolf

JOngens dit is genieten in optimaal forma!!! Wat een vreselijke mooie fotoos.Maak met elkaar de laatste week.Die van de allermooiste herrinneringen. Dat neemt jullie niemand meer af.Ik geniet van jullie reisverhalen.Wij wachten op het volgende reisverslag.

groetjes marian en wolf.

Rob

Hey hier een berichtje van het thuisfront waanzinnig mooie fotos. Dat is genieten daar en wat een land. Hahaha en dan 05.30 je bed uit .....wat een beleving die NP parken daar krijg je geen genoeg van.

PS
Zaterdag 2-10 gewonnen ja ja je leest het goed. Je moet de groetjes van de jongens hebben en nog veel plezier.