BestoftheWest.reismee.nl

Dag 7 Bye Bye San Francisco

SORRY EEN DAGJE LATER

Vandaag zijn we vertrokken vanuit San Francisco. Over de Oakland Bridge. Deze brug is dubbeldeks gebouwd. Net als de Golden Gate is het het San Francisco in een Tollbrug. Als je richting Oakland rijd, dan rij je via de onderkant van de brug.

Eenmaal aangekomen aan de overkant van de brug hebben we de Interstate 80 (snelweg) genomen naar Walnut Creek. We hadden nog niet gegeten dus we zijn in Walnut Creek gestopt bij een Bagel store en hebben heerlijk ontbeten. Het zou vandaag een groot gedeelte via de snelweg rijden worden. In het eerste deel tot aan Sacramento was niet veel bijzonders te zien. We hadden immers besloten om direct, via Sacramento, naar het Eldorado National Forest te rijden. Eenmaal bij Sacramento aangekomen besloten we om niet de stad in te gaan maar lekker door te rijden naar Eldorado. We hebben even gestopt voor wat te drinken, even te tanken en om van bestuurder te wisselen. Samantha heeft het laatste stuk gereden.

Bij Pollock Pines zijn we er af gegaan en zijn we via het Jackinson Lake het Eldorado National Forest binnen gereden. Wat een prachtig park. Mooie vergezichten en prachtige diepe valleien. Een genot om door heen te rijden. Midden in het park zijn we gestopt en hebben we samen een wandeling gemaakt.

Na Shot Rock Vista, Caples Lake, Carson Pass en de Luther Pass kwamen we aan South lake Tahoe. Een enorm toeristisch dorp. Aansluitend aan South Lake Tahoe, ligt Lake Tahoe. Hier overnachten wij vandaag. Het is een groot Hotel met een Casino. Het hotel ligt namelijk net over de grens bij Nevada. Daar mag gegokt worden en in Californië niet!

We zijn na het inchecken even het dorpje in geweest. Het dorp stikt van de hotels. Het is in de winter een heel populair ski ort onder de Amerikanen. Je kunt ook een Ski lift in die je boven op de berg brengt.

We maken het vandaag niet zo erg laat. We gaan morgen vroeg op. We willen namelijk voldoende tijd hebben in het Yosemite National Park. We willen om 7.00 uur wegrijden uit Lake Tahoe. Dat betekend dus vroeg op !

****** KLIK OP VERHALEN EN LEES OOK DE VORIGE VERHALEN *********

patricia

leuk om jullie op deze manier toch te volgen man man wat maken jullie toch een geweldige reis nog veel plezier en maak er wat van doei doei