Dag 6 The Rock en the Painted Ladies
Dag 6 begon aan boord van de Alcatraz Flyer. Een van de boten van Alcatraz Cruises. Onderwag naar the Rock. Het gevangenis eiland voor de kust van San Francisco. Het eiland waar nooit iemand kon
ontsnappen, althans volgens de regering. Toch zijn er drie mensen die zijn ontsnapt, maar of ze ooit de overkant hebben gehaald... dat weet niemand.
Eenmaal aangekomen in Alcatraz vertelde een Ranger wat de mogelijkheden waren binnen het park. We zijn begonnen met de Audio tour door het Cellenblok. Je wordt met een koptelefoon (in het
Nederlands) door het Cellengebouw heen geleid. Deze tour duurde ongeveer vijf kwartier. Je komt heel veel te weten over de sfeer die hing op The rock en daarnaast wordt ook het verhaal van de drie
mannen verteld die ontsnapt zijn. Ook hier verteld met dat ze verdronken moeten zijn.
Na deze audio tour zijn we bij een presentatie wezen kijken. Dit was een film van de Amerikaanse National Park organisatie. Deze organisatie heeft het beheer over alle NP in Amerika. De
geschiedenis en het ontstaan van deze organisatie was erg interessant.
Na deze film zijn we de boot op gegaan om terug te varen naar San Francisco.
Na deze pittige ochtend hebben we wat gegeten op Pier 39 en zijn we met de bus naar de Painted Ladies gegaan. Deze beroemde huizen zijn vele malen op beeld gezet, maar het bekendste werden ze toch
met de hit serie Full House. Dit is de serie met onder anderen de Olsen Twins. Leuk om ook eens op deze plek geweest te zijn.
San Francisco is echt een hele rare stad. Het ligt gebouwd op 47 heuvels en dat is ook overal te zien en te merken. In San Francisco lopen is heel goed mogelijk, maar wel erg zwaar. Heuvel op en
heuvel weer af. Op verschillende punten in de stad heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad. De stad is 7 bij 7 mijl. Dus je kunt er zonder kaart makkelijk verdwalen.
Na de Painted Ladies zijn we nog wat winkeltjes af gegaan en zijn we met de Cable Cars richting grote warenhuis gegaan op Market Street. Hier hebben we wat te eten gekocht en zijn direct terug
gegaan naar ons hotel. Op onze kamer hebben we heerlijk zitten eten. Ook alles staat bijna weer klaar, want morgen vertrekken we uit deze grote stad.
Twee hele leuke, volle dagen in San Francisco!
***** KLIK OP VERHALEN VOOR ALLE VERHALEN, Check de laatste foto's*****
Geweldig hoor om jullie verhalen te lezen, ik loop/rij in gedachten met jullie mee. Leuk om te zien dat jullie zo genieten.
Fantastisch dat jullie het zo naar je zin hebben. Om jaloers op te worden.
Dat bochtige straatje is echt wat voor mij!
Het zijn mooie foto's (hahaha) hoop dat je genoeg geheugen heb.
Want volgens mij moet je nog in de mooiste gedeeltes komen al die np.
nog veel plezier de komende dagen!!!!!!!!!!!!!!!!
Hoi jullie daar aan de andere kant. Leuk hoor om jullie te volgen. Waanzinnige stad he San Francisco. Geloof me deze reis zit vol hoogte punten.
PS
Je moet de groeten hebben van alle jongens van B2 en veel plezier.
Ziet er allemaal echt geweldig uit. Leuk op jullie zo te kunnen volgen.
Veel plezier!
Mooie verhalen guys ! En ook goed geschreven , als thuisblijver lijkt het wel of je er bij bent , houden zo.
ps. Ik vlag morgen bij B2 , nee niemand mist je Josh !
Have fun !