BestoftheWest.reismee.nl

Dag 5 Flinke afstanden in San Francisco

Voordat we starten met het verhaal van vandaag willen wij jullie eerst laten weten dat we het heel erg leuk vinden dat jullie reageren op onze verhalen. Het is leuk om jullie reacties te lezen. Dus als je hebt gereageerd, bedankt! Blijf dit vooral doen! Als je nog niet hebt gereageerd, We zouden het leuk vinden als ook jij/jullie reageren !!!

Vandaag hebben we naast het vele gebruik van het Openbaar Vervoer, enorm veel gelopen. We zijn begonnen vanaf het hotel naar het Visitors Center. Hier hebben we een Openbaar Vervoer kaart gekocht voor drie dagen. Normaal kost een kaartje in het openbaar Vervoer $2,- hiermee mag je dan twee keer over stappen. Een ritje met een Cable Car (enkele reis) kost $5,-. Dit terwijl een dag kaart (voor Metro,Street Cars, Bus, Cable Car) $11,- en een driedaagse $18,- kost. Keuze snel gemaakt dachten wij!

We zijn toen richting China Town gelopen. Onderweg kwamen we de grote merken tegen, Chanel, D&G, Prada, Cartier, Ralph Lauren en ga zo maar door. We zijn eigenlijk maar gelijk China Town ingelopen. Op het moment dat je deze straat binnen loopt, ben je even niet in San Francisco. Het is zo raar om de typische winkeltjes hier te zien. We zijn een winkeltje binnen gelopen en daar vond je allerlei kruiden en ingredienten voor allerlei gerechten. Ook de beruchten Haaienvinnen!

Na China Town hebben we de Cable Car genomen naar Lombard Street. We zijn er gisteren al even door heen gereden, maar wilde hem toch ook even lopend doen! Wat een enorme opgave. Wat is dit steil. De meest bochtige straat ter wereld! Na Lombard, zijn we wat gaan drinken op FischermansWarf en zijn we richting de Golden Gate gelopen. Niet vanaf Fischermans Warf, want dat is echt een enorm eind.
We hebben ons af laten zetten door de bus, bij de voet van de brug. Ja en denk nou niet dat dit dan wel mee valt. Je loopt vanaf de brug tot aan Four Point(daadwerkelijk begin van de brug) zo'n 2 KM. De brug lag in de mist en daar baalde ik van. Ik was al door diverse mensen gewaarschuwd dat het niet vaak voor komt dat de brug niet in de mist ligt.

We hebben toen de bus genomen naar het Golden Gate Park. We hebben de prachtige Japanse Tee Tuin bekeken. Prachtig! Wat een onderhoud moet hier aan gepleegd worden. Daarna zijn we nog even de botanische tuin in gegaan.
Na de botanische tuin hebben we de bus weer terug genomen naar de Golden Gate. Toen we aankwamen begon Sam te lachen. Ze zei kijk nou een naar de brug!
Heel de brug was uit de mist! We zijn toen weer naar beneden gelopen en hebben prachtige foto's kunnen maken!(zie foto's) Vervolgens zijn we het zelfde stuk tot aan de voet weer terug gelopen.

Het was inmiddels half zes en we hadden niet veel gegeten vandaag. We zijn toen via FishermansWarf naar Pier 39 gelopen. We hebben hier even staan kijken bij de bekendste bewoners van deze Pier. Wat een lucht, je rook ze al vanaf het begin van de Pier! We hebben daarna heerlijk gegeten bij de Bumpa Shrimp. Heerlijke garnalen !

Na een hele vermoeiende dag zijn we erg moe en gaan we lekker slapen! Morgen ALCATRAZ !!!

*** KLIK VOOR HET LAATSTE VERHAAL BOVEN OP VERHALEN !!! ****
***************** VERGEET DE FOTO's NIET ***********

Anne-Marie

Leuk hoor om te lezen dat het allemaal zo geweldig is :-) Blijf ervan genieten jongens. xxx