Dag 3 Het eerste deel van de Pacific Coash Higway, van LA naar Pismo
Vanmorgen was onze eerste dagdat we echt gingen rijden. Pismo Beach is vandaag ons doel. Naar schatting zou het ongeveer een tocht worden van rond de 350 km.
Om 09.30 uur zijn we weggereden vanuit LA. Langs de Highway 1 (Pacific Coast Highway) richting Malibu Beach. Hier zijn alle vele mooie verhalen over geschreven, maar wij vonden het een beetje tegen
vallen. Hier waren niet de mooie huizen, niet het mooie strand, eigenlijk gewoon een oud strandplaatsje met een pier! We zijn toen doorgereden langs de ruige kust van Californië richting Santa
Barbara. De stad waar Oprah haar huisje heeft staan. Wat een prachtige plaats is dit. Een super mooie kustlijn, een prachtige boulevard en de meest Luxe strandhuizen. Schitterend!
Vanaf Santa Barbara zijn we richting de kust via Lompoc gereden. Daarna zoude we in de richting van Santa Maria rijden, maar dat liep anders dan gepland. We reden een gebied in wat omringd is met
hekken. Na ongeveer 100 meter stond er een portiersloge en daarnaast stond een muur met de volgende tekst:
VANDENBERG air force base.
De man in de portiersloge vertelde ons dat we beter konden omdraaien en afslag eerder kunnen nemen. Dat hebben we dan ook maar gedaan!
Na ons avontuur op de luchtmacht basis kwamen we al snel uit in Arroyo Grande. De plaats waar ons hotel staat. Het Best Western Casa Grande. Het plaatsje waar we door heen reden was echt zo oud
Amerikaans straatje, oude gevels. Prachtig om te zien! We zijn doorgereden naar ons Hotel, we hebben de bagage in onze kamer neergezet en zijn doorgereden naar Pismo Beach.
De eerste rij dag zit erop! We hebben 226 Mijl gereden, dus 364 km. Morgen rijden we volgens zeggen langs de mooiste kustlijn van de wereld. De Big Sur, Carmel, Monterey en natuurlijk San
Francisco.
Oh oh oh Josh ik had je nog zo gewaarschuwd en nu lees ik dat je er toch bent ingetrapt bij Alamo!! Heb je je toch weer een extra verzekering laten aansmeren, ze zijn ook zo gewiekst die jongens/meiden van autoverhuurbedrijven. Het was echt niet nodig geweest, ten eerste heb je een zo'n nieuwe auto dat je echt niet met pech langs de weg komt te staan. Ten tweede zitten er overal Alamo's onderweg en daar kan je altijd naar bellen voor hulp als er iets met de auto zou zijn. Als je er nog iets aan wil doen moet je niet wachten tot je terug bent in Nederland want dan kan Exit er echt niets meer aan doen omdat je zelf getekend hebt. Je zou nog naar een Alamo kantoor onderweg kunnen gaan om te proberen dit te veranderen en anders moet je je verlies gewoon nemen en gewoon blijven genieten. Wel grappig dat Vandenberg verhaal, dat hebben wij ook al eens gehad maar toen mocht je nog gewoon via de basis naar de kust rijden. En Malibu....heeft een goede naam maar er is inderdaad niets aan, de mooie huizen zie je ook alleen maar als je vanaf de zee kijkt en dan nog vinden ook wij bijvoorbeeld Santa Barbara veel leuker.
Ben reuze benieuwd hoe jullie het tweede stuk van de Pacific Highway vinden, het is mijn favoriete stuk weg.
Blijf genieten.