BestoftheWest.reismee.nl

ESTA - Toestemming om te reizen naar Amerika

Informatie overESTA

AMERIKAANSE REISVERGUNNGINGEN (ESTA) VOOR NEDERLAND

Nederland maakt deel uit van het Visa Waiver Programma, waarmee de burgers van Nederland naar Amerika kunnen reizen zonder visa. Op 12 Januari 2009, werd ESTA (the Electronic System for Travel Authorization) een onderdeel van het Visa Waiver Programma. ESTA is een regeling voor alle reizigers uit Visa Waiver landen, waaronder Nederland. Het Visa Waiver Programma heeft het vereenvoudigd reizen naar de Verenigde Staten voor miljoenen bezoekers mogelijk gemaakt. Dit alles door paspoorten te maken die gemakkelijk door een machine gelezen kunnen worden. Dankzij de aangescherpte veiligheidsmaatregelen en voorschriften moeten dezelfde bezoekers op voorhand een reisvergunning (ESTA) aanvragen. Zoals altijd, is een door een machine leesbaar of e-paspoort van een Visa Waiver land nog steeds vereist om toegang tot het land te krijgen. Het gehele aanvraag proces wordt online uitgevoerd en behandeld door de Binnenlandse Dienst van Amerika (U.S. Department of Homeland Security).

De reisvergunning is geen visa. Feitelijk, voor een persoon die afkomstig is van een non-Visa Waiver land is het niet de moeite waard om een reisvergunning aan te vragen. ESTA maakt het mogelijk voor de U.S. Department of Homeland Security om reizigers te screenen voordat ze hun respectieve landen verlaten. U.S.-gebonden Nederlandse reizgers wordt het aangeraden om minstens 72 uur voor hun vertrek een reisvergunning aan te vragen. Een reisvergunning die is toegestaan garandeerd geen toegang, maar is een voorwaarde om via lucht of zee naar de Verenigde Staten van Amerika af te reizen.

Marieke

Hi Joshua,

ik zag dat je onze site had gevonden: usa.reismee.nl!
Klopt, wij hebben ook de reis van Exit-reizen gemaakt. Was echt fantastisch! Wist niet wat ik van Amerika moest verwachten, maar heb echt genoten van de veelzijdigheid!

In je reisschema komen eigenlijk alle hoogtepunten wel aan bod, dus als je vraagt wat je echt moet doen, kan ik alleen maar zeggen: ALLES!

Enige tip die wij precies daarom hebben: het zijn echt heel veel kilometers die je maakt, dus 's ochtends altijd vroeg op staan! Wij zijn sommige dagen redelijk onvoorbereid opgestaan, waarna bleek dat we helemaal geen tijd hadden om bepaalde dingen te doen! Death Valley hebben we bijvoorbeeld overgeslagen, terwijl dat zo geweldig moet zijn!

Dus, al met al kern van de tip: weten wat de volgende dag je gaat brengen en je wekker daarop aanpassen!

Daarnaast hebben wij onze huurauto zo geregeld dat we met twee personen mochten rijden. Dat was wel prettig, kun je af en toe even wisselen... Extra voordeel was dat dat pakket ook allerlei luxe zoals roadside assistance met zich meebracht, en die hebben we twee keer nodig gehad in drie weken! (niks ernstigs: lekke band en steen door de voorruit, dus nieuwe auto gekregen). Wellicht het overwegen waard. Kost wat, maar in ons geval was het 't waard.

Maar goed, als ik jullie verhalen tot dusverre lees, zijn jullie al heel uitgebreid aan het voorbereiden, dus komt 't helemaal goed!

Heel veel plezier! Geniet van al het moois!

Marieke

p.s. ik heb ook wat tips op de reismee.nl site gezet. Dus als je daar zoekt bij tips over de USA, kom je er een aantal van me tegen!